Open Monumentendag te Domein Lepelem

 

Zondag 8 september vond de 36e editie van Open Monumentendag plaats. Ter ere van deze gelegenheid opende United Experts Group, in samenwerking met de opdrachtgever ‘De Groote Schuere’ te Domein Lepelem, Vlissegem voor het grote publiek.

De schuur, gebouwd in 1319, heeft in de loop der jaren diverse functies vervuld, van opslagplaats voor oogst tot stal. Nu staat het op het punt om getransformeerd te worden tot een eventlocatie, zodat het nog eens honderd jaar mee kan. De schuur zal binnenkort gebruikt kunnen worden voor evenementen zoals trouwfeesten. Na de geplande renovaties, die begin 2025 van start gaan, zal de schuur een prachtige bestemming zijn voor evenementen zoals bruiloften. 

Tijdens de Open Monumentendag kregen de bezoekers inzicht in de verschillende stappen van het renovatieproces. Ze werden meegenomen in de verschillende fasen, van bouwhistorisch onderzoek en vergunningsprocedures tot de toekomstplannen voor de herbestemming van het gebouw. Dankzij de expertise van de verschillende merken binnen United Experts Group kan de opdrachtgever rekenen op volledige ondersteuning gedurende het hele bouwtraject.

Dit project is een samenwerking van DLV, Herbé, Erfgoed & Visie, Parallel Architecten, BDA en IJKPUNT